18 Ekim 2014 Cumartesi

Masal Kuleli Köprü: Tower Bridge


Bir masal uydursaydım ve prensesim bir köprüden atlayarak intihar etseydi eğer, bu köprü kesinlikle Kule Köprüsü ( Tower Bridge ) olurdu. Hayır şövalyemiz prensesimizi kurtaramadı. Bir masal da kötü bitsin.

Kule Köprüsü (Tower Bridge), Londra'da Thames Nehri üzerinde uzanır. Londra Kulesi'ne ( Tower of London ) yakın olması ve ona uyumlu yapıldığından dolayı Tower Bridge adını almıştır. Arama motoruna London Bridge yazarsanız, ilginçtir ki yine Kule Köprüsü'ne ulaşırsınız. Londra Köprüsü ile nasıl karıştırıldığını aklımın almadığı bu köprüye büyük ayıp etmişler. Sen koskoca Tower Bridge'sin, karıştırıldığın köprüye bak! Yazıklar olsun! ehe



Tamam, belki Londra'nın en önemli sembollerinden biri olduğu için köprüyle beraber Londra isminin de anılmasını istediniz. Olabilir. Fakat baştan düşünecektiniz.Gerçek Londra Köprüsü'nün de duyguları var.
Ayol resmen iki köprüye de hakaret!

Tower Bridge yapımına 1886'da başlanmış ve yapımı 8 yıl sürüp 1894 yılında tamamlanmıştır.
Horace Jones ve John Wolfe tarafından tasarlanan köprünün deniz trafiğine geçiş veren kanatları da vardır.
Thames Nehri'ndeki deniz trafiğini aksatmamak için, kanatları açılır kapanır şekilde yapılmıştır.
Eskiden daha az aralıklarla açılıp kapansa da günümüzde hem deniz trafiği hem de turizm amaçlı açılıp kapatılmaktadır. Koskoca Tower Bridge'in düştüğü duruma bak, çoluk çocuğun eğlencesi olmuş. Yine yazıklar olsun!
83 dereceye kadar açılabilen Tower Bridge, yılda yaklaşık 1000 kez açılmaktadır. 


11.000 ton çeliğin kullanıldığı köprü yapıldığı dönemde birçok insanın eleştirisiyle karşılaşmıştır ama yine de  başı dik bir şekilde Londra'nın gözbebeği oluşunun tadını çıkarıyor. Karşı çıkacaksan git London Bridge'e karşı çık yani. Benim güzel masal kuleli köprüme kimse karışmasın.


Dosyamın üzerinde Tower Bridge yazması gerekirken London Bridge yazıyor a dostlar.
İnsanı şüpheye düşürür bunlar canım.
Bir daha yazıklar olsun!
( Yazıklar olsun'dan ibaret bir yazı oldu resmen )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder